Kroniek van de maand juli 2015

                         

                                    

Naar vorige maand Terug naar overzicht kronieken

Naar volgende maandVrijdag 3 juli 2015 vindt bij Schutterij Sint Martinus Houthem een keizerswissel plaats. De ceremonie wordt gehouden in de kerk van de H. Gerlachus.
Harry Schurgers geeft na ruim tien jaren het keizerszilver door aan zijn opvolger Jeroen Schrooders. Harry Schurgers vervolgt zijn schuttersloopbaan als generaal. Tevens wordt Roland Hessels als de nieuwe commandant der schutterij geïnstalleerd. Na de installatie worden de nieuwe functionarissen gezegend door pastoor en geestelijk adviseur John Burger.
(bron: www.schutterijhouthem.nl 4 juli 2015)

Onder de titel “Pop meets Brass” organiseert Brassband St. Gerlach op zaterdag 4 juli 2015 een populair cross-over concert. Binnen de omheiningen van de authentieke carré hoeve “Croon”, een van dé bekendste Houthemse dorpsgezichten, laat de Brassband onder leiding van dirigent Stefan Voncken horen hoe veelzijdig blaasmuziek kan zijn.
Orphée’s Social Singing (zang), Romano Diederen (bugel), Mirjam Erkens (sopraan) en een combo, bestaande uit Justin van Uum, Henk Martens, Willem Suilen en Christiaan Martens, verlenen hun medewerking aan dit bijzondere concert, dat onder heerlijke zomerse weersomstandigheden wordt gehouden.
(bron: flyer, www.wijhouthemsintgerlach.nl 29 juni 2015, www.tvvalkenburg.tv 1 juli 2015)

Zondag 5 juli 2015 neemt de Houthemse schutterij Sint Martinus deel aan het OLS, het Oud Limburgs Schuttersfeest, in Maasniel. Ook op dit schuttersfeest behaalt de schutterij een paar bijzondere successen:
Yvette Derks behaalt de eerste prijs mooiste koningin oude exercitie. In de jeugddivisie (solisten tamboers) wint Niek Ruiter een zilveren ereschild met 84,8 punten en in de 5e divisie wint Jesse Backus ook een welverdiend ereschild met 84,7 punten. Beiden behalen een 6de plaats in een drukbezet deelnemersveld.
Het nieuwe keizerspaar Jeroen en Chris Schrooders en de nieuwe generaal Harry Schurgers trekken voor het eerst met de schutterij mee op een schuttersfeest.
(bron: www.schutterijhouthem.nl 5 juli 2015, www.tvvalkenburg.tv, 6 juli 2015)

Zondag 12 juli 2015 neemt Château St. Gerlach ook deel aan de Nationale Open Imkerijdag. Chef-kok en tevens imker Otto Nijenhuis vertelt dan alles over zijn bijenvolkeren. Verder kun je in een observatiekast de bedrijvigheid van de bijen bewonderen en de koks geven een demonstratie van het honing slingeren.
(bron: Nieuwsbrief Château St. Gerlach, juli 2015)

Op verzoek van velen is deze zomer (tot en met 28 augustus 2015) in het Heiligdom van St. Gerlach te Houthem weer de expositie over Hildegard van Bingen te zien.
(bron: www.st-gerlach.nl , www.tvvalkenburg.tv 10 juli 2015, 1Valkenburg aan de Geul, 15 juli 2015,
Dagblad De Limburger, 15 juli 2015)

De Stichting Kerkconcerten Houthem-St. Gerlach organiseert deze zomer weer 4 orgelconcerten op het historische Binvignatorgel uit 1784 in de St. Gerlachuskerk te Houthem. Tijdens deze concerten bespelen internationale toporganisten het orgel.
Het eerste concert vindt plaats op vrijdag 17 juli 2015 om 20.00 uur. Het wordt verzorgd door de vermaarde organist Remy Syrier uit Maastricht en de Zweedse barokvioliste Elin Eriksson uit Oss.
Het tweede orgelconcert vindt plaats op donderdag 30 juli 2015 en wordt verzorgd door organist Harm Jansen uit Hattem.
(bron: www.tvvalkenburg.tv 14 juli 2015, Dagblad De Limburger, 30 juli 2015)

Stichting Kindervakantiewerk Houthem (K.V.H.) organiseert voor de tweeënvijftigste keer een kamp. Dit jaar wordt het kamp gehouden in Neer in de periode van zondag 26 juli tot en met vrijdag 31 juli. De 56 kinderen worden beziggehouden met bos- en buitenspelen, zoals onder meer het kabouterspel, de blauwe diamant en Crazy 77. Het kamp is bedoeld voor alle kinderen van Houthem en omstreken die de basisschool bezoeken.
(bron: flyer Stichting Kindervakantiewerk Houthem)
 


naar boven

© Heemkundevereniging Houthem-St. Gerlach

geen menu, klik hier