Kroniek van de maand augustus 2014

                         

                                    

Naar vorige maand Terug naar overzicht kronieken

Naar volgende maandIn de periode 20 juni - 8 augustus 2014 wordt in het gemeentehuis van Valkenburg aan de Geul een expositie gehouden met onder meer foto’s van de in Houthem woonachtige Hay Herben. Deze expositie is tot stand gekomen in samenwerking met de werkgroep expositie van de Kunst- en Cultuurraad Valkenburg.
(bron: uitnodiging Hay Herben, 24 juni 2014)

Op zaterdag 2 en zondag 3 augustus 2014 kunnen bezoekers aan de Sint Gerlachuskerk en schatkamer een erfgoedwandeling maken vanuit het Heiligdom St. Gerlach in Houthem. Wandelaars ontvangen aan de ontvangstbalie een gratis routebeschrijving. Daarnaast zijn er op beide dagen gratis rondleidingen door de kerk en de schatkamer onder leiding van een deskundige gids.
(bron: www.tvvalkenburg.nl 31 juli 2014)

Château Sint Gerlach in Houthem is uitgeroepen tot “Netherlands' Leading Spa Resort 2014”, het beste kuurhotel van Nederland. De titel is toegekend door de World Travel Awards, dat in 2004 begon met het toekennen van een prijs voor het beste 'Spa Resort.'
Château Sint Gerlach won de prijs eerder in 2009.
(bron: www.worldtravelawards.com/award 7 augustus 2014)

In de Onderstestraat en Baron de Selysstraat wordt op zondag 10 augustus 2014 weer de traditionele St. Gerlachusmarkt gehouden. Vooral ’s-morgens is het al aardig druk op deze jaarmarkt.

Donderdag 21 augustus 2014 ontstaat in de middaguren nabij Hotel de Geulvallei aan de Onderstestraat in Houthem een lek in een gasleiding. Vanwege reparatiewerkzaamheden is er geen doorgaand verkeer mogelijk tussen Houthem en Geulhem tot vrijdagavond 22 augustus 2014.

Wim Derks is de beste schutter van het schietseizoen 2014 van de Houthemse schutterij St. Martinus. Als herinnering ontvangt hij het erekruis “beste schutter”. Zijn zoon Lesley wint de dagprijs van de onderlinge schietwedstrijd van de schietploeg. Het zogenaamde uitschieten vindt plaats op zaterdag 23 augustus op de schietweide nabij Château St. Gerlach
http://schutterijsintmartinus.actiefhouthem.nl

Zaterdag 30 augustus opent Kunst*hotel Sonnenblinck aan de Stationsweg in Houthem haar deuren. Hotelmanager en kunstenares Eva Sorval houdt tussen 11.00 en 15.00 uur open dag. Ook zijn er een aantal kunstenaars te gast die hun handvaardigheid demonstreren en graag hun kennis delen. Ook verkopen zij handgemaakte spullen.
Gasten kunnen in het hotel niet alleen overnachten maar ook kunstworkshops of cursussen mozaïek, decoratie-reliëf, stofferen en decoupage volgen.
Het kunst*hotel is een aanwinst voor het Heuvelland doordat het logeren en creativiteit combineert in een prachtige omgeving. Gasten kunnen tijdens het verblijf ook nog een bezoek brengen aan een natuurgebied, museum of de grotten of een kunstwandeling maken in Valkenburg of Maastricht.
(bron: flyer Eva Sorval, www.tvvalkenburg.nl 21 augustus 2014)

Zorgcentrum Vroenhof Houthem organiseert zondag 31 augustus 2014 een tuinfeest voor jong en oud. Activiteiten zijn onder meer: barbecue, dierenhoek, kinderanimatie en een gezellige zomermarkt. De tuin van het zorgcentrum staat vol met kraampjes met sieraden, servies, handwerkspullen en bloemen.
(bron: flyer Zorgcentrum Vroenhof)

Schutterij Sint Martinus neemt op zondag 31 augustus 2014 deel aan het 241ste bondsfeest van de Rooms Katholieke Zuid-Limburgse Schuttersbond (RKZLSB) te Margraten en keert (uiteraard) weer met een aantal mooie prijzen huiswaarts:
1e prijs Beste houding optocht B-klasse;
1e prijs mooiste koningin (Yvette Derks);
1e prijs mooiste keizerin (Anita Derks);
1e prijs muziekkorps 2e divisie (klaroenkorps);
1e prijs solisten tamboers jeugd-divisie (Niek Ruiter);
3e plaats jaarprijs over presentatie, houding optocht en defilé;
3e plaats jaarprijs muziekkorpsen 2e divisie.
(bron: Schutterij Sint Martinus via Facebook, en www.rkzlsb.nl 31 augustus 2014)
 


naar boven

© Heemkundevereniging Houthem-St. Gerlach

geen menu, klik hier