Kroniek van de maand juni 2014

                         

                                    

Naar vorige maand Terug naar overzicht kronieken

Naar volgende maandHouthem-St. Gerlach en in het bijzonder Château St. Gerlach is vanaf donderdag 5 juni 2014 landelijk nieuws. De legendarisch rockband The Rolling Stones verblijven met hun gevolg tot en met 9 juni 2014 op Château St. Gerlach. Uiteraard lokt dit het hele weekend een groot aantal fans naar Houthem in de hoop een glimp op te vangen van deze artiesten, wat ook een aantal mensen is gelukt, getuige de foto’s in de social media zoals Twitter en Facebook.
Zaterdagavond 8 juni 2014 spelen the Stones op het Pinkpop Festival in Landgraaf.
Zondag 9 juni 2014 krijgen Ron Wood met zijn partner en Charlie Watts een privérondleiding door de kloostergangen en de barokke St. Gerlachuskerk. Na afloop van deze rondleiding krijgen de bandleden een zakje gezegend Gerlachuszand mee.
Inmiddels hebben de afgelopen jaren al diverse beroemdheden in Château St. Gerlach overnacht, zoals de Amerikaanse president George Bush (2005), Bruce Springsteen (2012), de Franse president Mitterand, leden van het Koninklijk Huis, enz.
(bron: Camille Oostwegel via Facebook en Twitter)

Vrijdag 13 juni 2014 ontvangen Cas Becker, Kevin Meertens en Nina van Roij van de St. Gerlachusschool in Houthem het Heilig Vormsel uit handen van Mgr. De Jong. Daarom presenteren zij zich op 7 juni 2014 tijdens de Pinkster-vigilie mis.
(bron: Parochieblad voor Broekhem en Houthem, 7 juni 2014)

Zondag 9 juni 2014 trekt de jaarlijkse processie onder een stralende zon door Houthem, ditmaal vanuit de Gerlachuskerk naar de Sint Martinuskapel aan de Putweg. In Vroenhof gebeurt een niet alledaags incident, de processie moet naar de kant van de weg vanwege een ambulance die met spoed passeert.

Op Pinkstermaandag 9 juni organiseert Schutterij St. Martinus Houthem-St. Gerlach op de schietweide bij Château St. Gerlach weer het Houthems Zestalschieten voor families, vriendenclubs, buurten en verenigingen. Een erg gezellige en sportieve strijd met de zware buks op de welbekende bölkes om het Kampioenschap van Houthem tijdens het kermisweekeinde. Speciaal voor de jeugd organiseert de schutterij een individuele wedstrijd bölkes schieten met de windbuks.
(bron: www.facebook.com/wijhouthem, 4 juni 2014, www.tvvalkenburg.nl 5 juni 2014)

Handbalvereniging IASON viert haar 60 jarig jubileum met een receptie met aansluitend een reünie op zaterdag 14 juni 2014. Tijdens de receptie worden de jubilarissen gehuldigd, Miem Essers-Janssen 60 jaar lid, Annie Knols-Slenter 50 jaar lid en Martin Slenter 40 jaar lid.
In dat weekend vindt ook het traditionele en alom bekend handbaltoernooi (het 30ste) plaats op de sportvelden aan de Kromme Steeg in Houthem.
(bron: Handbalvereniging IASON)

Zangvereniging Orphée houdt zaterdag, 21 juni 2014, haar jubileumreceptie ter gelegenheid van haar 150-jarig bestaansfeest. Het heeft Koning Willem-Alexander behaagd om het zangkoor de Koninklijke eremedaille in zilver toe te kennen. Dit ereteken wordt uitgereikt door burgemeester Martin Eurlings.
Bij de huldiging van de jubilarissen, Theo Voncken 60 jaar lid; Piet Wijnker 40 jaar lid en de dames Karin Hamers en Marianne van Oerle, beiden 25 jaren lid van Orphée, worden de nieuwe uniformen van de dames gepresenteerd.
(bron: www.members.home.nl/els.diederen/orphee/orphee.html, Dagblad De Limburger, 23 juni 2014)

Camille Oostwegel heeft de eerste Misset Hotel Personality Award gewonnen voor zijn stempel op de Nederlandse hotellerie. Oostwegel krijgt de prijs overhandigd tijdens het Hotel Management Diner van Misset Horeca, in Crowne Plaza Den Haag door Misset Horeca-hoofdredacteur Martine Zuil.
De jury noemt Oostwegel een terechte winnaar. Met Camille Oostwegel ChâteauHotels & Restaurants bepaalt hij al ruim veertig jaar op onnavolgbare wijze het hotellandschap in Zuid-Limburg – en de rest van Nederland.
Oostwegel inspireert hele generaties hoteliers. Het is een standvastig ondernemer met een geheel eigen visie, die bij elke onderhandeling zeer goed beslagen ten ijs komt. Ook zet hij zich niet uitsluitend in voor zijn eigen drie hotels en zes restaurants, maar zit ook in het bestuur van zo ongeveer elke culturele instellingen en stichting van Zuid-Limburg.
(bron: www.missethoreca.nl 26 juni 2014)
 


naar boven

© Heemkundevereniging Houthem-St. Gerlach

geen menu, klik hier