Kroniek van de maand december 2011

                         

                                    

Naar vorige maand Terug naar overzicht kronieken

Naar volgende maandZaterdag 10 december 2011 organiseert Zorgcentrum Vroenhof een kerstmarkt waar je onder meer vilten hebbedingetjes, handwerken, sieraden, kerstcadeautjes, wafels, hotdogs, glühwein en koffie kunt kopen. Ook is er nog een hoekje waar je een handmassage kunt krijgen. Voor de kleintjes is er een grabbelton en een gezellige voorleeshoek. Uiteraard ontbreekt ook de Kerstman niet.
(bron: huis aan huis flyer)

Zaterdagavond 11 december 2011 organiseert Stichting Kinder Vakantiewerk Houthem (KVH) weer de jaarlijkse kersttocht, een kindvriendelijke tocht van ongeveer anderhalf uur met onderweg leuke vragen en opdrachten. Uiteraard wordt de innerlijke mens ook goed verzorgd.
(bron: flyer KVH en Parochieblad voor Broekhem en Houthem, 3 december 2011)

Brassband St. Gerlach, Zangvereniging Orphée en het Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia organiseren zondag 18 december 2011 gezamenlijk het jaarlijkse kerstconcert in de St. Gerlachuskerk. Vele bekende en ook onbekende liederen zullen te beluisteren zijn. Deze verenigingen zullen naast een gezamenlijk optreden ook een eigen programma presenteren. Ook kunnen de bezoekers deelnemen door enkele bekende liederen mee te zingen tijdens de samenzang. Daarnaast zal Els Laheij-Diederen een passende kerstgedachte in het dialect voordragen.
(bron: Parochieblad voor Broekhem en Houthem, 3 december 2011 en organisatie kerstconcert)

In de kruisgang in de St. Gerlachuskerk vindt tot 26 december 2011 een verkoopexpositie plaats van hoogwaardig uit olijfhout gesneden kerstgroepen, kerstgroepen, kerst- en andere artikelen, waaronder ook een aantal originele iconen. De expositie is opgezet door de heer George Salfity, een christelijke Palestijn, tevens voormalig directeur van YMCA in West-Jeruzalem.
De opbrengst van de verkochte artikelen gaat uiteraard in zijn geheel naar de mensen in Israël.
(bron: www.tvvalkenburg.nl 20 december 2011)

Ongeveer 20 horecabedrijven uit het centrum van Valkenburg aan de Geul staan garant voor de nieuwe outfit van de Houthemse handbalvereniging I.A.S.O.N.
(bron: Weekblad De Trompetter/Heuvelland Aktueel, 21 december 2011)

Handbalvereniging I.A.S.O.N. verkoopt ook dit jaar weer huis aan huis wafels en wel op 27 en 28 december 2011
(bron: Weekblad De Trompetter/Heuvelland Aktueel, 21 december 2011)

Het Maastrichtse kamerkoor Coro Seletto geeft op Tweede Kerstdag een schitterend kerstconcert in de St. Gerlachuskerk. Het programma bevat een breed scala aan kerstliederen van bekende en minder bekende componisten.
(bron: Parochieblad voor Broekhem en Houthem, 24 december 2011)

Hub Scheyen neemt na jarenlange trouwe dienstbaarheid met ingang van januari 2012 afscheid als parochiemedewerker. In 1962 begint hij als collectant, verder is hij ongeveer 28 jaar kerkenwacht en geeft hij rondleidingen aan bezoekers van het Heiligdom. Ook vervult hij, naast diverse andere taken, gedurende 12 jaren de functie van koster. Als waardering voor zijn inzet voor de parochie ontving hij in 2004 al de Pauselijke onderscheiding Benemerenti.
(Bron: Parochieblad voor Broekhem en Houthem, 24 december 2011)

Het huiskamerproject voor ouderen in Houthem heeft haar bestaansrecht bewezen en gaat door. Het college van burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul heeft besloten om de incidentele subsidie voor het initiatief om te zetten in een structurele bijdrage van tweeduizend euro per jaar. Het huiskamerproject is bedoeld voor ouderen die zelfstandig wonen, maar behoefte hebben aan contact met leeftijdgenoten. Zij kunnen in gemeenschapshuis De Holle Eik terecht voor een gezellige middag met allerlei activiteiten.
(bron: Dagblad De Limburger, 28 december 2011)
 


naar boven

© Heemkundevereniging Houthem-St. Gerlach

geen menu, klik hier