Verslag van de “Houtemse aovend” op donderdag 24 januari 2013
in de Holle Eik te Houthem


De traditionele Houtemse aovend, de zesde alweer, was dit jaar veel drukker bezocht dan andere jaren.

Er waren naar schatting 160 aanwezigen, met als gevolg dat de Holle Eik te weinig zitplaatsen (stoelen) had. Waarom er ruim een verdubbeling was van het aantal aanwezigen dat weten we niet precies. Was het de verschuiving van de drukke decembermaand naar januari of waren het de onderwerpen, de persaandacht?
Kortom we zijn als bestuur van de Heemkundevereniging Houthem-St. Gerlach erg blij dat in ons 4e lustrumjaar (20 jaar) de eerste activiteit zoveel belangstelling trok.

Organisator Ger Sleijpen wenste iedereen mede namens het bestuur welkom en besteedde via een beamer-presentatie aandacht aan de te vertonen onderwerpen.

Er bleek behoorlijk wat belangstelling voor het preuvenement van vergeten groenten. Er zijn diverse redenen om dit evenement te verplaatsen van 24 maart naar een nog te bepalen datum in september. We komen daar nog uitvoerig op terug. De voorbereiding gaat meer tijd kosten en september lijkt een geschiktere maand.

Op 16 april vindt de
jaarvergadering plaats (20.00 uur Holle Eik) en op zondag 21 april organiseren we een “Ringelaotewandeling” door Sweikhuizen (vertrek om 13.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de Holle Eik).

 

 

 

 

De film over Houthem in de vijftiger en zestiger jaren waarin Raymond Oostwegel een wandeling terug in de tijd maakte door het dorp met Harry Sillen werd aandachtig bekeken. Veel leden van de Houthemse Brassband maar ook van de families Oostwegel en Sillen waren aanwezig.

Na de pauze vertelde Raymond aan de hand van een diapresentatie over het fietsavontuur dat hij beleefde met Harry waarbij ze 2500 kilometer aflegden naar het franse plaatsje Juan-les-Pins aan de Côte d'Azur (de Franse Middellandse zeekust). Hij presenteerde dat met veel humorvolle anekdotes.
Daarna toonde hij beelden van foto’s die hij als fotograaf heeft gemaakt van het Château Sint Gerlach van vóór de restauratie.
Voorzitter Jos Lodewick bedankte na afloop de organisatoren en presentatoren van de avond - Raymond en Ger - en ook de vele aanwezigen voor hun opkomst en belangstelling.


foto: Ger Sleijpen


naar boven

© Heemkundevereniging Houthem-St. Gerlach

Geen menu? Klik hier!