Houthem, Broekhem en Geulhem :
vroeger en nu
Een jubileum fotoboek van Heemkundevereniging Houthem-St. Gerlach


In het kader van de vierde lustrumviering in 2013 wil onze vereniging met de uitgave van een fotoboek met de titel "Houthem, Broekhem en Geulhem : vroeger en nu" de aandacht vestigen op de veranderingen die zich sinds ongeveer 1900 in de voormalige gemeente Houthem en enkele nauw verbonden plaatsen, als Geulhem en het Geuldal, hebben voorgedaan.

Oud en nieuw naast elkaar
Oude ansichtkaarten en foto’s van toeristische attracties, historische panden en panorama- en luchtfoto’s uit het rijke verleden zijn in dit fotoboek geplaatst naast foto’s van de huidige situatie. Het boek is uitgevoerd in kleurendruk en bevat meer dan 400 foto’s, waaronder diverse schitterende luchtfoto’s van Houthem, Broekhem en Geulhem. Deze unieke huidige overzichtsbeelden maken dit lustrumboek extra waardevol.
Achterin het boek zijn toelichtende teksten opgenomen met interessante wetenswaardigheden over vele gebouwen en plekken.

Volgorde foto’s
Een wandeling, startend bij het station Houthem-St. Gerlach, door het Goudenrood, via de Stationsweg naar Vroenhof en de Calvariekapel, terug naar St. Gerlach, Strabeek, Ravensbos, Broekhem en vervolgens langs de Geul door Geulhem tot het mergelwerk Curfs, waarna via de Onderstestraat weer richting het station teruggekeerd werd, was de leidraad voor de volgorde van de foto’s in dit boek.

Het bestuur is er van overtuigd met deze uitgave vele Houthemers, bezoekers en belangstellenden voor de historie van ons fraaie dorp (en voormalige gemeente) een bijzonder boekwerk te bieden.

Het boek werd gepresenteerd op dinsdag 16 april 2013 in dorpscentrum De Holle Eik in Houthem.

 

Het fotoboek is ook per e-mail te bestellen.

Vermeld duidelijk het aantal exemplaren, uw adresgegevens en geef aan of u het boek komt afhalen (zie flyer) of per post toegestuurd wilt krijgen.

Wij versturen/bezorgen het fotoboek nadat het verschuldigde bedrag is bijgeschreven op
onze rekening
15.28.35.369 bij de Rabobank
 


 

Hieronder enkele sterk verkleinde voorbeelden
van 8 pagina's uit het fotoboek:

Het prachtige fotoboek
(256 pagina’s voorzien van een harde kaft)
kost slechts € 19,95.

(Bij verzending per post buiten Houthem, Broekhem of Geullhem wordt € 3.- per boek extra gerekend.)

 

naar boven

Heemkundevereniging Houthem-St. Gerlach

Geen menu? Klik hier!