Foto's van de zomerexcursie op 19 augustus 2017 naar Maastricht


Fort Sint Pieter Maastricht
Via verschillende niveaus passeren wij de kruitkamers, de waterput, de schietgaten en de kanonnengalerij, waarbij de gids vertelt over de turbulente geschiedenis van het fort. Ook komen de leefomstandigheden in het fort tijdens belegeringen aan bod en ook wie zijn de huidige bewoners. Waarom heeft het fort de vorm van een vijfhoek, enz.
Boven op het fort heb je een prachtig uitzicht over Maastricht en het Maas- en Jekerdal.
Bijzonderheden: In het fort heerst een constante temperatuur van circa 12°C. Een vest, trui of jas en goed schoeisel wordt aangeraden. Het fort is helaas niet toegankelijk voor rolstoel-gebruikers en is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn i.v.m. de trappen.
 

Begraafplaats Tongerseweg Maastricht
De monumentale begraafplaats Tongerseweg is een van de markantste en oudste algemene begraafplaatsen van Nederland. De 200 jaar oude begraafplaats herbergt een achttal 19-eeuwse graven met de status van Rijksmonument. De wandeling gaat langs opmerkelijke graven van bekende Maastrichtenaren zoals burgemeesters, hoge militairen, industriėlen en kunstenaars. Aan de hand van boeiende verhalen en interessante weetjes wordt meer over hen en de geschiedenis van Maastricht verteld, evenals de symbolische tekens op de oude graven. Verder passeren de indrukwekkende kerkhofkapel met grafkelder, het poortgebouw, de ommuring en de vele tombes en hardstenen zerken de revue.

 Klik op een foto voor een vergroting

 
 
Foto“s: Harry Becker, Rinus Suijkerbuijk

naar boven

© Heemkundevereniging Houthem-St. Gerlach

Geen menu? Klik hier!